15 tips voor de optimale zonbescherming van je huid!

juli 11, 2016
Melinda Alders

15 tips voor de optimale zonbescherming van je huid!

We weten allemaal dat goede zonbescherming essentieel is. Maar je zal niet de eerste zijn die de huid met een hoge factor insmeert en zich afvraagt waarom de huid toch verbrandt.
De manier waarop je smeert, hoevaak en met welk product is minstens zo belangrijk. Om dus veilig en verantwoord van de zon te genieten heb ik 15 tips voor je op een rij gezet!

 

zonenhuid2

 

1

Omdat je huid zweet , dode huidcellen afstoot en we veel te weinig antizonnebrand smeren kan je het beste de huid elke twee uur opnieuw insmeren voor goede zonbescherming.

 

2
Tussen 12.00-15.00 uur is de zon het sterkst dus zoek dan de schaduw op!

 

3
Een aparte antizonnebrand product speciaal voor het gelaat is veel prettiger voor je gezichtshuid. Deze zijn vaak wat minder vet en bevatten meer werkzame stoffen die in een antizonnebrand product voor je hele lichaam overbodig is.

 

4
Pas je antizonnebrand product aan op je huidtype. Zo kan je voor een vette huid een matterende antizonnebrand crème gebruiken en bij een droge huid juist een voedende vollere crème.

 

5
Dagcrème met SPF? Handig maar smeer jij je dagcrème elke twee uur?….. Juist, gewoon een fijne zonnebrand voor het gelaat ernaast gebruiken.

 

6
Bang dat je een tekort aan vitamine D krijgt als je antizonnebrand smeert? Onnodig! Om de beloofde factor ook daadwerkelijk te krijgen moeten we een dikke laag antizonnebrand smeren. Uit recent onderzoek is gebleken dat we gemiddeld maar een kwart van de benodigde hoeveelheid antizonnebrand smeren. Daarom pikt je huid altijd de juiste zonnestralen op om voldoende vitamine D aan te maken!

 

7
Ben je overgevoelig voor de zon? Gebruik dan een antizonnebrand product die speciaal geschikt is bij zonneallergie, bijvoorbeeld Eucerin Sun Allergy Protect.

 

8
Achter glas beschermd tegen de schadelijke straling van de zon? Helaas… Hoewel glas wel UVB stralen blokkeert, komt 50% van de schadelijke UVA stralen alsnog door het glas. Genoeg straling om huidschade op te lopen.

 

9
Is 1 keer verbranden echt zo erg? Ja. Iedere keer als je blootgesteld wordt aan de zonnestraling slaat je huid dit op en iedere keer dat je verbrandt lopen je huidcellen blijvende schade op. De consequenties komen vaak pas op latere leeftijd maar het kwaad is dan al geschied.

 

10
Naast goede antizonnebrand middelen is een pet, zonnebril en dekkende kleding aan te raden voor optimale zonbescherming.

 

11
Kies een antizonnebrand product met een witte kleur. Deze producten bevatten fysische filters en zorgen dat je direct na aanbrengen bent beschermd tegen de zon.

 

12
Liever geen verstuiver product. Met een verstuiver kan je schadelijke deeltjes van je antizonnebrand product inademen.

 

13
Is dit nou echt allemaal nodig? Helaas wel. Onze maatschappij is zo ingericht dat de meeste mensen veel binnen zijn/werken waardoor onze huid niet went aan de krachtige stralen van de zon. Wanneer het warm is gaan we volop in de zon waar de huid niet op voorbereid is. Ook gaan we steeds verder op vakantie waar de zon andere kracht heeft en onze huid niet aan heeft kunnen wennen. Geef je huid dus de kans op rustig en veilig te wennen aan de kracht van de zon.

 

14
Maar kunnen we de huid dan voorbereiden met een bezoek aan de zonnebank? Het is bewezen dat wanneer je tien keer in je hele leven onder de zonnebank bent geweest, het risico op het krijgen van melanoom met een derde is toegenomen. Mogelijke gevolgen van regelmatig zonnen onder de zonnebank zijn verbranding, pigmentvlekken, huidveroudering en huidkanker. De schade die je oploopt is deels afhankelijk van je huidtype en hoe lang je onder de zonnebank ligt, maar het blijven echte huidkankermakers, voor iedereen. Je kunt dus beter op vakantie je huid laten wennen aan de zon en goede bescherming toepassen.

 

15
Mocht je nog niet overtuigd zijn om te smeren dan zal dit je overhalen: Antizonnebrand crème is de beste anti-aging crème die er is! 90% van ouderdomskwaaltjes op de huid als rimpels en ouderdomsvlekken worden veroorzaakt door de zon dus Smerennnnnnn!

 

Tot slot : Geniet van de zon maar met mate!

Lees ook: Alles wat je moet weten over zonnebrandcremes!

15 tips voor de optimale zonbescherming voor je huid!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meer berichten