Coagulatie

Voor de behandeling van couperose steelwratjes en andere huiverhevenheden
Coagulatie is een veilige en effectieve methode bij het verminderen of verwijderen vanonder andere couperose (teleangiëctastieën), steelwratjes en andere kleine huidverhevenheden.

Bij de behandeling van couperose (verwijde haarvaatjes) wordt de punt van een dun naaldje verhit en in het vaatje gebracht. Door de hitte stolt het bloed in het vaatje en verdwijnt het vaatje. Bij steelwratjes en andere huidverhevenheden wordt door de hitte van het naaldje huidweefsel weggebrand..

Waarvoor is coagulatie geschikt?

Coagulatie is uitermate geschikt voor het verwijderen van onder andere:
  • teleangiëctasieën (Couperose)
  • Spider naevi
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Ouderdomswratjes
  • Bindweefselbultjes

Leefregels

Na de behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn, dit verdwijnt vaak binnen 24 uur. Verder moet de huid een aantal weken na de behandeling goed beschermd worden tegen UV straling (zon, zonnebank).

Er kunnen korstjes ontstaan in het behandelde gebied. Deze dienen te blijven zitten om het genezingsproces niet te verstoren en hierdoor littekenvorming te voorkomen.

De mogelijkheden en aantal behandelingen is per indicatie verschillend. Dit kunt u bespreken met de huidtherapeut.

Resultaat

In principe is het resultaat blijvend, wel kunnen er na verloop van tijd nieuwe vaatjes, steelwratjes en andere huidverhevenheden ontstaan. De huidtherapeut kan dit helaas niet voorkomen. Wel kan de kans op terugkerende vaatjes/steelwratjes en huidverhevenheden verkleind worden. De huidtherapeut kan u hierover informeren.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.