Littekentherapie

Behandelmogelijkheden
De problemen die zich kunnen voordoen bij een litteken zoals: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping) kunnen verminderd of opgeheven worden door middel van littekentherapie.

Behandelingen bij littekens

De aanpak wordt aangepast op uw litteken en klachten, er zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Littekenmassage

Bij littekenmassage worden technieken toegepast die klachten verminderen als jeuk en pijn, hypertrofie, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en oedeem.

Peelings

Peelings verbeteren de structuur van de huid en vervagen littekens. peelings verwijderen een laagje dode huidcellen en trekken diep in de bovenste huidlagen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine.

Microneedling

Bij microneedling worden heel veel microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt met zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler en egaler wordt.

Medische camouflage

We leren je jouw litteken/littekens te camoufleren met professionele camouflage crème die de huid wel verzorgt maar niet dicht smeert.

Siliconentherapie

Siliconenpleisters, siliconenverbanden en siliconengel verminderen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor klachten afnemen.

Drukkleding

Drukkleding geeft druk op het littekens en omliggend weefsel waardoor de doorbloeding wordt beïnvloed. het kan jeuk verminderen, het litteken blijft vlak en het tegen pijn bij een gevoelige, kwetsbare huid bij wrijving en stoten.

Vergoedingen

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.