Microneedling

De verschillende toepassing voor een behandeling door middel van microneedling.
De Dermica GoldPen is het meest professionele en geavanceerde instrument op het gebied van microneedling.

Bij de behandeling worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt met behulp van 11 microscopische naaldjes die, door de bijzondere slijping, makkelijk in de huid glijden. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar maar prikkelen de huid om het natuurlijke herstelproces te activeren.

De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt verstevigd en de elasticiteit verhoogd. Littekens, pigmentaties en fijne lijntjes vervagen en de huidconditie wordt verhoogd.

Onze aanpak

Microneedling kan voor verschillende doeleinden worden ingezet en is dé ideale behandeling om langdurige huidverbetering te realiseren! Afhankelijk van de wens/indicatie wordt bekeken of microneedling een geschikte behandeling is voor jouw huid. Daarom vindt er altijd eerst een intake gesprek plaats, dit gesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Mogelijkheden

Door microneedling toe te passen op de huid worden verschillende activiteiten in de huid gestimuleerd die effect hebben op vele oneffenheden. Dat maakt dat deze behandelingen voor meerdere doeleinden ingezet kan worden. Deze behandeling kan worden ingezet bij de vermindering van:

  • (acne)littekens;
  • fijne lijntjes;
  • rimpeltjes;
  • grove poriën;
  • zon beschadigde huid;
  • dikke grauwe huid.

Wat is het effect?

De huid krijgt een intensieve boost en een directe opfrissing. Het eindresultaat is niet direct zichtbaar omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal weken tot aantal maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen.

Voor een optimaal resultaat wordt een kuurvan gemiddeld vier tot zes behandelingen aangeraden. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van leeftijd, huidconditie en de behandelindicatie.

Intake gesprek

Voordat een behandeltraject gestart wordt, vindt er eerst een intake gesprek plaats. Dit gesprek is gratis maar is voor beide partijen belangrijk zodat uw wensen besproken kunnen worden en de contra-indicaties (factoren die de behandeling negatief kunnen beïnvloeden) zichtbaar worden. Ook wordt de huid bekeken en onderzocht.

Vervolgens wordt, indien gewenst, een behandelplan opgesteld en dit met u besproken. Bij akkoord van beide partijen kan de behandeling worden ingeplant.

Ook kan er dan direct worden bekeken of u recht heeft op een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling worden uw wensen besproken en een behandelplan opgesteld. Afhankelijk van de wens en de indicatie worden de werkstoffen geselecteerd. Soms is het raadzaam om eerst te starten met een andere behandeling om het effect van microneedling te vergroten. De huidtherapeut kan jou daarover informeren.

Tijdens de behandeling

Aan de hand van het behandelplan wordt een cocktail van werkstoffen gemixt met hyaluronzuur en op een schone huid aangebracht. In sommige gevallen is het mogelijk de behandeling te combineren met een peeling. Vervolgens gaat de huidtherapeut met roterende bewegingen met de Dermica Goldpen over de huid. Dit kan tot wel 3 maal over hetzelfde behandelgebied. De behandeldiepte kan variëren van 0,25 mm tot 2,5 mm. De diepte hangt af van de indicatie en de huid, de gekozen diepte zegt niet altijd iets over het effect.

Tijdens de behandeling kan een prikkelend en warm gevoel ervaren worden. Op sommige plekken kan de behandeling als vervelend ervaren worden maar over het algemeen is dit prima te verdragen.

De huid kan er na de behandeling rood uit zien. Dit effect kan tot enkele uren of dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan, indien gewenst direct na de behandeling door de huidtherapeut gecamoufleerd worden.

Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een verzorgende crème of verkoelende gel verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, punt- bloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zijn en in sommige gevallen licht gezwollen. Dit trekt weg binnen enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en huidtype.

Het is erg belangrijk om de huid tot 6 weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-licht. Een product met mininmaal SPF 30 is noodzakelijk. Daarnaast is goede huidverzorging van essentieel belang om het effect te ondersteunen en te behouden. Wij adviseren je graag.

Vergoedingen

Microneedling wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Overleg dit met uw huidtherapeut of informeer hiervoor bij uw zorgverzekering.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.