Ontharen Transgender

We begrijpen dat ontharing van het gelaat een belangrijk onderdeel kan zijn van de genderbevestigende behandeling. In sommige gevallen is definitief ontharen noodzakelijk voor een geslachtsoperatie. Wij streven ernaar om een veilige, comfortabele en ondersteundende omgeving te bieden waar ieder zich welkom voelt.

Ontharen in het gelaat

Bij transgender vrouwen is baardgroei vaak een enorme last. Deze haargroei wordt vaak niet voldoende geremd door de hormonen waardoor definitieve ontharing gewenst is. WIj werken met de Lightsheer Diode laser om de donkere haren te behandelen. De lichte haren kunnen worden behandeld middels elektrische epilatie.

Ontharen schaamstreek

De geslachtsoperatie is vaak een onderdeel van het transitieproces. Hoewel door nieuwe technieken niet altijd meer noodzakelijk is om haren definitief te verwijderen in de schaamstreek voor de operatie, wordt dit vaak nog wel geadviseerd om complicaties te voorkomen. Wij hebben ervaring in het ontharen van de schaamstreek bij transgenders. Zo zorgen we ervoor dat ieder zich op zijn/haar gemak voelt en dat het gebied klaar is voor de operatie.

Vergoedingen

De vergoeding voor het ontharen gaat via de zorgverzekering. Wanneer er toestemming is van het Genderteam kan er een machtiging worden aangevraagd bij de zorgverzekering. Wanneer deze is afgegeven kunnen de behandelkosten worden gedeclareerd bij de eigen zorgverzekering.

Wanneer het genderteam een machtiging afgeeft voor het ontharen van de schaamstreek kan de behandeling worden gestart. Deze behandelkosten kunnen dan gedeclareerd worden bij het genderteam.

Uiteraard is het ook mogelijk om zonder machtiging te behandelen. Dan betaalt u de behandeling zelf. Er kan dan op eigen initiatief gestart worden.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.