Gebruik jij de juiste zonnebrandcrème?

juli 25, 2016
Melinda Alders

De juiste zonnebrand kiezen is niet altijd makkelijk. Rekken vol in de drogist maar welke is nou de beste?

In de eerdere blog: Alles wat je moet weten over zonnebrandcremes schreef ik al wat de voorwaarden zijn voor een goede zonnebrandcrème en waar je op moet letten. En in de blog: 15 tips voor de optimale zonbescherming van je huid! gaf ik aan dat het verstandig is om een zonnebrandcrème te gebruiken passend bij jouw huid (type). Maar welke is dat dan? Daar ga ik nu verder op in.

De meeste merken hebben veel verschillende zonnebrandcrèmes. Dit is niet voor niets. Ieder persoon heeft zo zijn voorkeur en niet elk willekeurig product kan je op elke huid smeren. Ik gebruik graag het merk Eucerin omdat deze producten goede ingrediënten en zonnefilters bevatten. Daarnaast is het prettig in gebruik en krijgen mensen er nagenoeg geen huidreacties van. Oké, welk onderscheid kunnen we dan maken in alle zonproducten?

Gezicht of lichaam

Je gezichtshuid heeft een stuk meer te verduren dan je lichaam doordat je gezichtshuid vrijwel altijd blootgesteld wordt aan de zon, weer en wind en vrije radicalen. Hierdoor verdient je gezichtshuid meer aandacht en dus een zonnebrandproduct speciaal voor het gezicht, je gebruikt immers ook een speciale crème voor het gezicht. Dit is met name van belang wanneer je huid meer zorg vraagt, te denken aan droge, vette, rijpere en/of overgevoelige huid om huidreactie, puistjes, droge plekken te voorkomen. Ook mogen de zonnebrandproducten voor het lichaam wat vetter zijn. Op ons gezicht vinden we dit niet prettig.

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Normale tot gemengde huid

Voor de normale tot gemengde huid wil je een product wat niet te vet voor de huid is, snel intrekt en de huid niet uitdroogt.
Eucerin Sun fluid matifiant is, zoals de naam je al doet vermoeden, vrij dun. Het product smeert dus makkelijk weg en is verkrijgbaar in SPF 30 en 50.
Ook geschikt voor de gevoelige huid.

Mocht je de huid willen egaliseren en vind je een tintje prettig dan is de Sun crème tinted een mooi product. Deze zonnebrandcrème is verkrijgbaar in twee tinten: normaal en light. Daarnaast werkt dit product erg hygiënisch door de pompfunctie in de verpakking. Deze crème is er alleen met SPF 50. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

zonnebrandcrème , Eucerin sun fluid
zonnebrandcrème , Eucerin sun creme tinted

Droge huid

Een zonnebrandcrème mag voor de droge huid wat voller zijn en wat meer voeden.  Eucerin Sun crème doet dit. Dat maakt het product ook uitermate geschikt voor mensen met atopisch eczeem. De zonnebrandcrème zit in een tube en is verkrijgbaar met SPF 30 en 50.

zonnebrandcrème , Eucerin sun creme 50

Vette huid

Voor de mensen met een vette huid is de Sun gel-creme oil control dry touch een super fijn product! Dit product trekt snel in de huid, matteert en voelt aan als een lichte dagcrème. Het laat geen laagje achter en minstens zo belangrijk: je krijgt er geen puistjes en pukkeltjes van! Een nog vrij nieuw product maar met al veel tevreden mensen, net als ik.  In SPF 30 en 50 verkrijgbaar.

zonnebrandcrème , Eucerin sun oil control

Rijpere huid

Naast het feit dat de beste anti aging crème een zonnebrandcrème is, heeft de Eucerin Sun Fluid Anti-Age nog meer belangrijke ingrediënten om het verouderingsproces te vertragen.  Dit product bied bescherming tegen UV-schade als ouderdomsvlekken en hydrateert de huid om droogtelijntjes tegen te gaan. Te verkrijgen met  SPF 30 en 50.

zonnebrandcrème , Eucerin sun anti age

Zonnebrandcrème voor het lichaam

Alle huidtypen

Niet meer een vette zonnebrandcrème die op je huid blijft liggen maar een lichte crème die snel intrekt en waterbestendig is. De Sun lotion extra light smeert makkelijk weg en blijft niet liggen op de huid. Dit product is ook geschikt voor mensen met atopisch eczeem en is verkrijgbaar met SPF 30 en 50.

zonnebrandcrème , Eucerin sun lotion

Zonneallergie

Zonneallergie is erg vervelend en moeilijk te voorkomen. Om de kans op zonneallergie en huidreactie te verminderen is het verstandig een speciale zonnebrandcrème te smeren die geschikt is bij zonneallergie zoals de sun creme-gel allergy protection. Dit is een lichte zonnebrandcreme-gel en is verkrijgbaar met SPF 50 en 25. Echter zou ik bij zonneallergie in het eerste stadium alleen SPF 50 gebruiken.

zonnebrandcrème , Eucerin sun allergy protection

Kinderen

Om kinderen te beschermen tegen zonnebrand is de Sun kids van Eucerin een aan te raden zonnebrandcrème. Dit product biedt biologische celbescherming om het risico van huidbeschadiging door UV-stralen op de lange termijn te verminderen. Deze crème bevat geen parabenen, kleurstoffen, parfum en is extra waterbestendig.

zonnebrandcrème , Eucerin sun kids

Meer berichten