We gaan eeeeeeven dicht, maar voor een goede zaak – Het Gambia avontuur –

februari 13, 2017
Melinda Alders

 We gaan eeeeeeven dicht, maar voor een goede zaak!

We ronden een studie af, werken al enige tijd in de praktijk en stage lopen doen we niet meer. Jammer vond ik want als er iets leerzaam en horizon verbredend werkt, dan is het wel meedraaien buiten je comfortzone. Na de vele congressen, cursussen en workshops wordt het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. 13 maart vertrek ik voor een kleine 5 weken naar Gambia om daar mee te helpen en te leren van elkaar in een lokaal ziekenhuis.seed_grow1

Een aantal jaren geleden heb ik ervoor gekozen een eigen praktijk te open voor huidklachten, oedeemproblemen en huidverbetering, dit deed ik niet voor niets. Door passie gedreven voor de huid en nieuwsgierig naar het ondernemersschap heb ik de stap genomen met een missie en een visie voor ogen.

Om optimale zorg te kunnen leveren, mijn klanten de beste informatie te kunnen verstrekken en zelf up to date te blijven moet je jezelf blijven uitdagen en hoe kan je dat nou beter doen door een maand lang te verdiepen in de gezondheidszorg in een geheel ander continent met andere problemen, gewoontes en behandelmethodes.

 

De gedachte achter dit avontuur

Zoals een aantal van jullie wel weten ben ik begin november er even tussenuit geweest met mijn moeder om te ontspannen en cultuur te snuiven in Gambia. Naast het mooie strand met palmbomen en het heerlijke weer hebben we prachtige tours gemaakt door het land wat mij uiteindelijk bracht tot dit plan. Kennis verbreding in huid- en oedeemklachten, in combinatie met de cultuurverschillen en de natuurlijke middelen worden het speerpunt.

Oedeemproblemen

Ook in Afrika zijn er veel mensen die last hebben van oedeemklachten (vochtophopingen). Echter wordt het daar vaak veroorzaakt door parasieten en gebrek aan goede medicatie. Omdat de cultuur en gewoontes ontzettend verschillen met onze europese standaarden en omdat het land simpelweg over weinig middelen beschikt ga ik kijken hoe zij met dit soort klachten omgaan en behandelen. We zullen kennis uitwisselen om elkaar wijzer te maken in het behandelen van soort gelijke problemen.

Natuurgeneeskunde en natuurlijke cosmetica

Mensen zijn al wel gewend van mij dat ik graag met natuurlijke grondstoffen werk als de situatie het even toe laat. In Gambia is er vaak geen geld voor medicatie of is het niet aanwezig. Ook is de natuur in hun cultuur verweven waardoor zij veel werken met natuurlijke grondstoffen. Ik ben van mening dat je het beste natuurlijke producten kunt gebruiken als de huid dit toelaat. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk maar vaak is de herkomst van ingrediënten ver te zoeken. Ik zal onderzoeken wat zij toepassen bij huidproblemen en natuurlijk zal ik zelf gaan testen hoe ik het zelf ervaar.

Is Gambia wel veilig?

Laatste tijd is er wat onrust ontstaan in Gambia. Het nieuws kon niet onopgemerkt gebleven zijn. Ik kreeg dan ook de laatste weken vele berichten van mensen die bekend waren met mijn plannen. 19 januari zou na 20 jaar de zittende dictator plaats moeten maken voor een nieuw gekozen president. Helaas gaf hij zichzelf niet snel gewonnen. Inmiddels is het land rustig en klaar voor een wederopbouw. Misschien dan juist het uitgelezen moment om de handen uit de mouwen te steken en een handje te helpen.

Van 13 maart tot 17 april ben ik dus weg maar de praktijk blijft gewoon bereikbaar. Je kunt ons bellen, mailen of appen zoals je van ons gewend bent, voor vragen en het maken/wijzigen van afspraken. Meer informatie hierover staat in onze nieuwsbrief.

Klik hier om de nieuwsbrief te openen.

 

Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt naar mijn avontuur en mijn verhalen?

Benieuwd wat voor kennis ik opdoe en wat ik tegenkom?

Houd de blog dan nauwlettend in de gaten!

Gambia avontuur

Meer berichten