Eczeem

Eczeem kenmerkt zich door een schilferige huid, rode plekken en een vorm van (erge) jeuk. Twee veelvoorkomende vormen van eczeem zijn constitutioneel eczeem en contacteczeem.

Constitutioneel eczeem

Ook wel atopisch eczeem genoemd. Dit is de meest voorkomende vorm van eczeem en kenmerkt zich door droge, kwetsbare huid met vaak schilfers, blaasjes en/of kloofjes.

Deze vorm kan onstaan door een allergie, irritatie, overgevoeligheid en erfelijke aanleg. De klassieke lokaties zijn arm- en knieplooien maar het kan ook voorkomen in het gezicht, rondom de ogen, hals, buik en rug.

Contact eczeem

Contacteczeem ontstaat door langdurige blootstelling van de huid aan stoffen waar de huid niet goed tegen kan en een allergische reactie veroorzaakt. Stoffen die vaak verantwoordelijk zijn voor contact eczeem zijn:
Parfums
onedele metalen als Nikkel en Cobalt.
Conserveringsmiddelen
Planten
Geneesmiddelen
Chemische stoffen

Andere vormen van eczeem

naast de twee meest voorkomende eerder genoemde vormen van eczeem zijn er veel andere soorten. De verschillende soorten lijken vaka erg op elkaar maar verschillen in de oorzaak van het ontstaan en de lokatie van het eczeem. Voorbeelden van andere soorten zijn:
Blaasjes eczeem
Seborrhoisch eczeem
zwemmerseczeem

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.