Huidveroudering

Huidveroudering is een onvermijdelijk proces van de huid. De huid vernieuwt zich steeds minder snel en het leven 'tekent' als het ware de huid. Helemaal voorkomen kan je niet maar we hebben wel voor een groot deel invloed op hoe de huid veroudert.

Wat is huidveroudering

Als we het over huidveroudering hebben dan denken de meeste mensen aan rimpels en verslapping van de huid. Echter is huidveroudering een breed begrip voor natuurlijke veranderingen van de huid die optreden naarmate iemand ouder wordt. Natuurlijke veranderingen zijn bijvoorbeeld verlies van elasticiteit , dunner wordende huid, droogheid, ontstaan van pigmentvlekken en (ouderdoms)wratjes en bultjes.

De mate van huidveroudering wordt deels genetisch bepaald en deels door externe factoren. De meest bekende factoren zijn:
- UV licht (zon en zonnebanken)
- Voeding
- Roken / alcohol / drugs
- Medicatie
- Hormonen
- Overgewicht
- Langdurige blootstelling van schadelijke stoffen aan de huid
- Luchtverontreiniging

Wat kan je zelf doen tegen huidveroudering?

Externe factoren hebben zoals hierboven genoemd invloed op de mate van huidveroudering. Maatregelen die positief effect hebben op het verouderingsproces zijn:
- De huid goed beschermen tegen UV. Denk hierbij aan een dagcreme met SPF en goed anti zonnebrandproducten met spf 30 of hoger.
- Zonnebanken mijden
- Niet roken
- Inname van alcohol beperken
- Gebruik van goede huid (reinigings) producten
- Gezond en gevarieerd eetpatroon
- Goede nachtrust

Wat kunnen wij doen tegen huidveroudering?

We kunnen de klok helaas niet stilzetten dus huidveroudering helemaal stoppen zal helaas niet gaan. Wel kunnen we de huid een handje helpen. Dit doen we door de huid te prikkelen om weer actiever en harder te gaan werken, de celdeling te stimuleren en de bovenste huidlaag in rap tempo te vernieuwen. De huid zal hierdoor in betere conditie verkeren, de weerstand van de huid verbetert en de huid zal er soepeler, egaler en gezonder uitzien.

Ook bieden we behandelingen aan voor de verwijdering van huidoneffenheden ten gevolge van huidveroudering zoals ouderdomswratjes/vlekjes, steelwratjes/fibroompjes etc.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.