Veneus oedeem is vochtophoping als gevolg van een veneus probleem. Veneus is afgeleid van venen en venen is de medische term voor je aderen. 
Veneus oedeem kom je tegen bij mensen die bekend zijn met Chronische Veneuze
Insufficiëntie (CVI). In wat makkelijkere taal: chronisch afvoerstoornis.

Hoe ontstaat veneus oedeem?

In staande houding moet het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, naar boven worden gepompt. Dit gebeurt voornamelijk door de spieren van de kuit. Lopen is daarom uitstekend, maar lang staan of zitten is slecht voor de bloedafvoer door de aderen.

In de aderen zijn kleppen aanwezig die in verticale houding het terugstromen van het bloed naar de voeten verhinderen. Als deze kleppen niet meer goed afsluiten, stroomt het bloed gemakkelijk terug, zodat de druk in de aderen en haarvaten toeneemt en de aderen worden wijd. Dit zie je bijvoorbeeld ook gebeuren bij spataderen. Dit heeft mogelijk een toename van vocht als gevolg. Ook bij Tromboflebitis en veneuze trombose zijn therapeutische elastische kousen een vereiste.

Overleg met de huidtherapeut wat voor u de beste behandeling is. Mogelijke behandelingen zijn zwachtelen (bij aanwezigheid van vocht) en therapeutische elastische kousen. Klik hier voor meer informatie over de behandeling.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van oedeem.
Via onderstaande link kunt u alles lezen over de oedeem behandelingen.