Overbeharing

Wat houdt dat in en wat doe je eraan
We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden.

Hypertrichose

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme

Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Overige vormen van ongewenste haargroei

Transgender
Zowel in het gelaat als in het schaamgebied kan beharing ongewenst zijn of dient noodzakelijk te worden verwijderd in en na het transitietraject.

Ongewenste haargroei
Ook bij een normaal haargroeipatroon kunnen haren als zeer storend worden ervaren. Ook dan kunnen we iets voor u betekenen.

Donkere haren kunnen behandeld worden met Laser ontharing. Lichte of witte haren kunnen behandeld worden met elektrische epilatie. Helaas is nog geen enkele laser erin geslaagd om lichte- of witte haren te behandelen. Voor informatie over de behandelingen kunt u contact opnemen met de praktijk. Dan geven we u tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek een persoonlijk advies en indien gewenst een behandelplan op maat.

Benieuwd naar de behandeling?

Wij zijn gespecialiseerd in diverse methodes van ontharen. Via onderstaande link kunt u alles lezen over onze ontharingsmogelijkheden.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.