Laser ontharen

Lasertherapie voor het verwijderen van storende haren
Wanneer u storende donker gepigmenteerde haren heeft zijn deze goed te behandelen met de laser. In onze praktijk werken we met de nieuwste Lightsheer Desire Diode laser. Ook wel de gouden standaard bij laser ontharen.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is geschikt voor mannen en vrouwen die zich storen aan beharing en dit definitief willen verwijderen. De haren moeten we donker gepigmenteerd zijn.

Lichte haren behandelen we door middel van elektrische epilatie. De huid mag ook niet donkerder zijn dan de kleur van de haren, door bijvoorbeeld zonnen(banken).

In principe kunnen we op elke plaats laser ontharen. Te denken aan:

Gezicht;
Oksels;
Benen;
Bikinilijn /brazilian;
Borst;
Rug;
Uitdunnen van baard.
Laser ontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Om te begrijpen hoe een laser werkt bij het ontharen is een beetje achtergrond informatie nodig.

De LightSheer Desire Diode Laser produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken, dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid wordt hierbij niet beschadigd.

Omdat het laserlicht te fel is voor onze ogen wordt een gecertificeerde bril gedragen tijdens de behandeling door zowel de behandelaar als de behandelde.

In het geval van de LightSheer DiodeLaser, wordt er laserlicht geproduceerd met een exacte golflengte van 810 nm (nanometer). Uit wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld, dat het pigment in de haren veel energie op deze golflengte opneemt. Dit is de gewenste situatie om effectief permanent te ontharen.

Om de huid extra te beschermen heeft de LightSheer een uniek koelsysteem, de ChilltipTM. Hierdoor wordt de warmte, die bij laser ontharen ontstaat, direct tegengegaan. Dit zorgt ook voor een aangenamere behandeling. Ook het herstelproces wordt hierdoor versnelt.

Haargroeifases zijn belangrijk

De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fasen: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Voor een optimaal laserresultaat moet je haar in de groeifase worden behandeld.

De haren in de groeifase (nr. 1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase.

Daarom moeten er circa 6 weken tussen de behandelingen zitten en heb je meerdere behandelingen nodig. Door elke 6 weken te laser ontharen heb je de meeste kans op de haren in de groeifase te treffen voor de meest effectieve behandeling

Verwachtingen

Op de te behandelen plekken wordt ongewenste haargroei met 80% verminderd. Dit kan o.a. leiden tot het wegnemen van ingegroeide haren, zoals bij de bikinilijn, oksels en de bilnaad. Eventueel resterende haren zijn dunner en lichter van kleur.

We kunnen helaas niet garanderen dat er nooit meer haar groeit op het behandelde gebied. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren.

Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals gezicht, armen, benen, oksels, borst, rug en bikinilijn, kunnen met laserlicht worden behandeld.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De normale tijdsduur van een laserbehandeling is zes tot acht behandelingen met tussenpozen van zes-acht weken. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling.

Wat voel ik tijdens de behandeling?

De meeste personen ervaren de pulsen bij laser ontharing alsof er een elastiekje tegen de huid wordt getikt, echter is dit per gebied verschillend.

Na afloop van kan de behandelde huid in sommige gevallen gevoelig aanvoelen, een beetje rood zijn en bultjes aanwezig zijn (folliculair oedeem). Dit zakt binnen 12-24 uur weer af.

Tijdens de behandeling kan er een geur vrijkomen van verbrande haartjes, dit is normaal.

Welke laser?

De LightSheer Desire Diodelaser is de nieuwste in zijn klasse en is hoogwaardig apparaat dat de technologie van laserontharing op een hoger plan brengt .

Het apparaat is ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van vergelijkbare apparaten. Zo is het de eerste laser die voor ontharing is goedgekeurd door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA.

Wat voel ik tijdens de behandeling?

De meeste personen ervaren de pulsen bij laser ontharing alsof er een elastiekje tegen de huid wordt getikt, echter is dit per gebied verschillend.

Na afloop van kan de behandelde huid in sommige gevallen gevoelig aanvoelen, een beetje rood zijn en bultjes aanwezig zijn (folliculair oedeem). Dit zakt binnen 12-24 uur weer af.

Tijdens de behandeling kan er een geur vrijkomen van verbrande haartjes, dit is normaal.

Vergoedingen

Wanneer het gaat om storende haren in het gelaat dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar. De vergoeding gaat vaak uit het aanvullende pakket en in de meeste gevallen heeft u niet eens een verwijsbrief nodig. U kunt hiervoor uw zorgverzekeraar raadplegen maar wij willen u daar ook graag over informeren.

Direct een afspraak maken?

Wij zijn bereikbaar via per e-mail, telefoon en whatsapp (0637502058). binnen 24 uur proberen we contact met u op te nemen.