Dit is waarom je aftersun moet gebruiken!

juli 31, 2016
Melinda Alders

Eindelijk een aantal mooie zomerse dagen in Nederland. Ook gaan we massaal naar het buitenland om te genieten van de vakantiedagen. Naast een goede zonbescherming heeft je huid ook zeker zorg nodig na een heerlijke dag in de zon om je huid in topconditie te houden. Haal je aftersun maar tevoorschijn!

Waarom aftersun?

Naast de prettige effecten van de zon droogt het de huid ook erg uit. Dit kan je merken aan een trekkerige huid met een doffe uitstraling. Soms zie je schilfers op de huid of vervel je zelfs. Ook slinkt de hoeveelheid anti-oxidanten in je huid die zorgen voor een gezonde huidbarrière.

Een aftersun verlicht ook de huid na zonverbranding.

Allereerst gezegd te hebben is het natuurlijk het eerste belang om de huid goed te beschermen tegen de zon om zonverbranding te voorkomen. Aftersun geeft wel verlichting na zonverbranding maar voorkomt de schade niet!
Een aantal zonnebrandcremes hebben al hydraterende ingrediënten om onder het zonnen zoveel mogelijk uitdroging van de huid te voorkomen. Voor meer informatie lees de blog: Alles wat je moet weten over zonnebrandcremes.

Mocht je huid toch droog en trekkerig zijn en/of nagloeien, wat kan je dan het beste gebruiken?

Aftersun of after sun producten

Als je er even over nadenkt zijn er natuurlijk meerdere producten die de huid prima kunnen hydrateren en verkoelen indien de ingrediëntenlijst goed is. Staar je dus niet blind op het woord Aftersun en ondervindt wat jij prettig vindt op de huid.

Belangrijke ingrediënten:

Hydrateren
Om de huid te hydrateren zijn ingredienten als hyaluronzuur, glycerine of niacinamide erg welkom.

Kalmeren
De huid kalmeren doe je het best met verkoelende ingrediënten als aloë vera of zoethoutwortel extract

Antioxidanten
Antioxidanten die je echt in je after sun product wil hebben zijn vitamine C en vitamine E.

Verschillende after sun producten

Verse Aloë vera

Mijn persoonlijke voorkeur heeft verse Aloë vera. Ik heb een plant waar ik steeds een blad van af kan snijden wanneer ik het nodig heb. Wanneer er zoals nu meerdere zomerse dagen zijn bewerk ik eerder een blad en doe het in een niet doorzichtige luchtdichte verpakking en bewaar het in de koelkast. Niets werkt zo goed als puur vanaf de plant. Aloë vera hydrateert de huid, verkoelt en bevat de bovengenoemde essentiële antioxidanten! De perfecte natuurlijke aftersun dus.

Geen zin in al dat gedoe? Gelukkig is het ook in hoge concentraties verkrijgbaar in tubes! Ook via ons is Aloë vera uit tube te koop.

aftersun - aloe vera

Body lotion

Goede bodylotions kunnen de huid ook prima hydrateren en bevatten ook vaan meerdere antioxidanten. Let er alleen op dat er niet te veel parfum in zit. Dit kan gaan irriteren omdat de huid gevoeliger kan zijn na een dag in de zon. Een favoriet onder de bodylotions vind ik Eucerin gevoelige huid body lotion.
In de praktijk verkrijgbaar.

aftersun - Eucerin sensitive body lotion

Aftersun

Naast de andere opties is de klassieke aftersun natuurlijk ook een goede keuze!
In de praktijk verkrijgbaar.

eucerin-after-sun-locion-150-ml

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meer berichten